Hva er ionisert vann

Mennesker burde bestå av 70% vann, og er derfor det viktigste næringsstoffet for kroppen. Alle vet at uten vann så ville ingen overleve. Det mange ikke tenker på er kvaliteten på vannet vi drikker, i hvert fall ikke i Norge, hvor vi er kjent for å ha det beste drikkevannet i verden.
Forbrukerinspektørene på NRK1 åpnet øynene til mange nordmenn gjennom deres reportasje angående drikkevannet i Norge 15.09.2010, og kritiserte drikkevannet vi får levert gjennom de gamle rustne rørene som visse steder viser seg å være opptil 80 år gamle. Når det gjelder flaskevann så er det meste så hardt renset at det fjerner ikke bare forurensningen, men også de viktige mineralene som vi i utgangspunktet skulle fått gjennom å drikke vannet. I Japan er flaskevann kjent som dødt vann.

Hva om du fikk muligheten til å drikke vann som om det kom rett fra naturen hver eneste dag. Det reneste vannet du kan tenke deg, med tilhørende effekt som enkelte kilder kjent for sin helbredende virkning. Vann som hydrerer bedre enn ordinært springvann eller flaskevann, som er rikholdig på antioksidanter, en Ph på 9.5 som nøytraliserer syrenivået i kroppen din, og det beste av alt, INGEN FORM FOR TILSETNINGSSTOFFER! Ville du da drukket mer?

I et ordtak heter det "hvis noe høres for godt ut til å være sant, så er det sannsynligvis det". Vi prøver ikke å promotere dette som et "mirakelvann", men kun å åpne øynene for hva som faktisk er mulig ved å benytte seg av naturens fantastiske virkemidler.

For de som syntes det høres skremmende ut med tilsetning av elektrisitet i vannet så kan vi betrygge dere med at det er den naturligste prosessen i verden. Hvis lynet slo ned i drikkevannskilden der du bor, ville du da la være å drikke fra det? Vi er allerede omringet av energi og elektriske ladninger hvor enn vi går. All materie som omgir oss er bygget opp av atomer. Hvert atom har en kjerne (som inneholder protoner og nøytroner), og rundt disse så kretser det elektroner i faste "kretsløp" eller energinivåer som sikrer atomets stabilitet. Elektronene kan bli tvunget til å gå inn i "høyere" kretsløp når energi tilføres, eller de kan avgi energi når de faller til "lavere" kretsløp. Dannelsen av positive (+) og negative (-) poler er et naturgitt og vitenskapelig faktum.

Elektrisitet kan bli dannet av bevegelse, noe som kan demonstreres enkelt ved å gå på sokkene over et teppe, for så å ta tak i dørhåndtaket. Da har du sikkert opplevd å få et lite støt i hånden. Du har skapt elektrisitet gjennom bevegelse. Vi mennesker inneholder med andre ord elektrisitet. I luften kan det vise seg gjennom eksempelvis lyn og torden. Hvis et menneske får hjertestans tilfører vi også kroppen elektrisitet gjennom en hjertestarter, vi tenker bare sjelden gjennom det. Med andre ord så ville vi ikke overlevd uten en negativ ladning i kroppen. Vi har en viss mengde elektrisitet i oss til et hvert tidspunkt, akkurat hvor mye varierer fra person til person med tanke på hva man konsumerer av nettopp elektrisk ladede næringsstoffer (grønnsaker, frukter, riktig vann).

Hvis vi hadde fjernet all elektrisitet i fra kroppen, så ville vi falt om som en sekk med poteter. Slik er det også med grønnsaker, frukter og vann. Hvis man fjerner noe i fra sin naturlige kilde, så vil det ikke ta lang tid før det dør. Dette er fordi energikilden blir brutt, og elektrisiteten forsvinner ut i luften eller "oksiderer" som er det motsatte av hva en "antioksidant" gjør. Vann i sin naturlige form, i fra et fossefall eller en hurtig rennende elv som med den riktige sammensetning av metaller og mineraler, gir vannet spesielle egenskaper. Vannet beveger seg med stor energi og friksjon, noe som gjør vannet elektrisk ladet. Denne energien eller elektrisiteten skaper noe vi kaller en "antioksidant", som er kjent for de aller fleste som noe man tar for å bekjempe "frie radikaler" i kroppen vår.

Hva er egentlig "frie radikaler" og "antioksidanter"?

Frie radikaler er ustabile, reaktive molekyler eller atomer som har et ledig ("fritt") elektron. Frie radikaler kan skade celler og vev i kroppen hvis de ikke nøytraliseres eller ødelegges. Hvis du for eksempel kutter et eple i to, så vil du etter kort tid se at det begynner å få en rusten farge. Dette er på grunn av oksideringen, med andre ord et resultat av frie radikaler. Dette er det samme som skjer med cellene i kroppen. Frie radikaler gjør at vi eldes raskere, men kan også gjøre oss syke.

Kroppen har heldigvis en beskyttelsesmekanisme mot frie radikaler. Dette er de såkalte antioksidantene. De mest kjente antioksidantene som de fleste kjenner til er vitamin-C, vitamin-E og betakaroten, men det finnes uttallige andre antioksidanter som fungerer vel så godt eller bedre enn disse. Antioksidanter har en nøytraliserende virkning på frie radikaler, og forhindrer for tidlig oksidasjon av celler i kroppen.

Ved å tilføre vannet nettopp elektrisitet, så gjenskaper vi denne prosessen i naturen. Ikke bare får vi tilført energi til kroppen, men når vannet blir utsatt for elektrisitet så vil vannmolekylene reduseres til mindre grupper. Vannet trenger dermed både lettere og dypere inn i vev og celler i kroppen, slik at kroppen hydreres langt hurtigere og bedre enn før, og du blir samtidig beriket med antioksidanter. Dette er grunnen til at ionisert basisk vann er så effektivt.

Et godt eksempel på hvorfor hydreringseffekten er så viktig kan beskrives slik: Anders er dehydrert og Grete er superhydrert. De blir begge utsatt for et giftig kjemisk stoff eller forurensing. Hvem ville blitt først syk? Svaret er selvfølgelig Anders. Med en dehydrert kropp så vil innholdet av det giftige stoffet bli langt mer konsentrert enn i tilfelle med Grete hvor kroppen er superhydrert. Grete ville mest sannsynlig ikke blitt syk i det hele tatt da konsentrasjonen blir mindre, og vannet renser kroppen og kvitter seg med avfallstoffer. Gi kroppen det beste!